perjantai 27. tammikuuta 2017

Osinkosalkku osa 1 - Aloitus

Osinkosalkku osa 1 - Aloitus

Viime kirjoituksesta on vierähtänyt tovi. Aika ja jaksaminen ovat olleet tiukassa arjen keskellä johtuen raskaista kouluviikoista. Nyt tilanne alkaa helpottaa, joten päätin kirjoittaa jotain pientä blogiini.

Olen jo jonkin aikaa suunnitellut rakentavani osakesalkkua, jossa on vain ja ainoastaan kovia osingonmaksajia. Joitakin papereita omistan jo entuudestaan, mutta nyt tarkoituksena on systemaattisesti rakentaa osinkosalkku, joka tuottaa säännöllistä rahavirtaa vuodesta toiseen.

Valitsen yritykset puhtaasti numeroiden perusteella. Pyrin eristämään tunteet kokonaan silloin kun poimin ehdokkaita salkkuuni. Sijoitusaika on pääsääntöisesti yli 20 vuotta, joten keskityn vain ja ainoastaan liiketoiminnan kannattavuuteen, kasvuun ja osinkoon. Lisäksi saatan seurata kyseisen toimialan tilannetta yleisesti kartoittaakseni yrityksen kilpailukenttää. 

Osinkosalkku siis lähti tässä kuussa käyntiin nollasta. 
Ensimmäiset hankinnat on tehty:

VF Corp. (VFC)
Ocean Yield (OCY)

VFC herätti minussa kiinnostusta ja koin osinkoaristokraatin hyväksi hankinnaksi. Aloituspositio on kuitenkin melko pieni, sillä pidän jonkin verran rahaa tallessa mahdollisia kurssilaskuja varten.

Ocean Yield:n 10%:n osinko ja kohtalaiset tunnusluvut miltei pakottivat minut ostamaan osaketta. Luen tämän kuitenkin riskialttiimmaksi sijoituskohteeksi, joten positio pysyy pienenä salkussa nyt ja tulevaisuudessa. Katsotaan mihin tämä meidät vie.

Olen myös seurannut Kone Corporationin kurssipudotusta ja miettinyt hyppäänkö mukaan kelkkaan lähiaikoina. Se jää nähtäväksi.

Ensi kertaan.

2 kommenttia:

  1. Hmm ocy. Niin iso osinko että voiko olla kestävä? Jotenkin tulee SDRL mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Ei varmaankaan pidemmän päälle voi maksaa noin korkeata osinkoa, sen olen tiedostanut, ja sen takia OCY pysyykin salkussa pelkkänä mausteena. :)

      Poista